A részvénypiac forgalma 8,4 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest. 

Szemán Péter, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője elmondta: a kedvező nemzetközi hangulat is segítette a kereskedést, így enyhe emelkedéssel zárt a budapesti piac. Átlagos forgalom volt, aminek nagy részét az OTP érte el, 5,3 milliárd forinttal.

Mol 3048 forint maradt, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 100 forinttal, 0,57 százalékkal 17 700 forintra nőtt, a bankpapír forgalma 5,3 milliárd forintot tett ki.

Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 0,55 százalékkal 920 forintra emelkedett, forgalma 139,0 millió forint volt.

Richter-papírok árfolyama 55 forinttal, 0,59 százalékkal 9335 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 6080,67 ponton zárt hétfőn, ez 10,87 pontos, 0,18 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Hétfőn nemcsak az időjárás romlott el, hanem a forint is

Gyengült a magyar fizetőeszköz a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon hétfőn.

A részletekről ITT írtunk bővebben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!