A kedvező nemzetközi befektetői hangulat hatására pozitív nyitással indult a nap a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken. Ám ez könnyen megfordulhat, amennyiben az OTP árfolyamában folytatódik a napok óta tartó esés az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.

Csütörtökön

az európai és a tengerentúli tőkepiacok az amerikai adósságplafon megemelésének hírére emelkedéssel zártak, míg a budapesti tőzsde alulteljesítő volt.

A BÉT részvényindexe, a BUX 412,18 pontos, 0,87 százalékos csökkenéssel 46 850,16 ponton zárt.

 

Joe Biden győzött, talán most sikerült elkerülni az államcsődöt

Az amerikai szenátus elfogadta azt a kétpárti törvényt, amely felemeli az államadósság felső határát. Az amerikai elnök nagy győzelemnek nevezte. Bővebben>>>

Varga Zoltán az MTI-nek küldött előrejelzésében közölte: a csütörtöki kereskedésben az OTP árfolyama letörte a 10 700 forintos támaszt és a technikai kép alapján folytatódhat a csökkenés. A következő meghatározó támasz 10 400 forint közelében húzódik. A kedvező globális hangulat miatt nem zárható ki egy pozitív korrekció nyitáskor – mondta az elemző, és ez láthatólag be is következett.

Kép: Trading view

Csütörtökön az OTP-részvények ára 175 forinttal, 1,62 százalékkal 10 620 forintra csökkent, forgalmuk 4,8 milliárd forintot tett ki.

Az elemző szerint a Mol árfolyama a 2830 forintos szint közelében mozog, letörése esetén 2760 forintig eshet vissza. Az olajpapír az előző nap 10 forinttal, 0,35 százalékkal 2830 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

A Richter emelkedése megakadt a 8700 forint közelében húzódó ellenállásnál, meghatározó támasz 8450-8500 forint között található - emelte ki. A gyógyszerpapírok árfolyama 125 forinttal, 1,43 százalékkal 8600 forintra esett, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el csütörtökön.

A Magyar Telekom fontos támaszról fordult meg, rövid távú ellenállást a 30 napos mozgóátlag képez 422,7 forintnál. Az árfolyam 2,0 forinttal, 0,48 százalékkal 420 forintra nőtt csütörtökön, 118,5 millió forint forgalom mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!