A részvénypiac forgalma 6,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: az elmúlt napok emelkedése után csütörtökön alacsony forgalom mellett alulteljesítő volt a magyar piac a „támogató nemzetközi hangulat” ellenére.

Vállalatspecifikus hír a BÉT vezető részvényeiről nem érkezett. A közepes papírok közül a Masterplast közel 7 százalékot emelkedett arra a hírre, hogy a kormány pénteken az új otthonfelújítási program részleteiről tesz bejelentést – tette hozzá az elemző.

Mol 10 forinttal, 0,33 százalékkal 3024 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 120 forinttal, 0,69 százalékkal 17 180 forintra csökkent, forgalmuk 2,4 milliárd forintot tett ki.

Magyar Telekom árfolyama 10 forinttal, 1,11 százalékkal 910 forintra nőtt, forgalma 577,6 millió forint volt.

Richter-papírok árfolyama 105 forinttal, 1,11 százalékkal 9380 forintra esett, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

BUMIX 6220,69 ponton zárt csütörtökön, ez 41,61 pontos, 0,67 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Csúcson az amerikai tőzsde, ez a tavasz sikersztorija

A valaha volt egyik legerősebb első negyedévét produkálta az amerikai részvénypiac.

A részletekről ITT írtunk bővebben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!