Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy mindez az Amerikai Egyesült Államok kedvező makrogazdasági adatainak köszönhető, melyből az derült ki, hogy a szolgáltatásokért fizetett árak a vártnál jóval alacsonyabban alakultak. Ez pedig beindította a kamatcsökkentési várakozásokat a tengerentúlon, és a befektetői hangulatot is javította. A magyar piac is erre reagált.

Mol 50 forinttal, 1,69 százalékkal 3014 forintra, az OTP-részvények ára 365 forinttal, 2,16 százalékkal 17 300 forintra, a Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 0,78 százalékkal 900 forintra, a Richter-papírok árfolyama pedig 120 forinttal, 1,28 százalékkal 9485 forintra erősödött.

A BUMIX ugyanakkor 0,11 százalékos csökkenéssel zárt a keddi naphoz képest.

 

Jön a pénz: április végétől milliókat osztanak

Megnyílik a 2021-2027-es uniós ciklus első visszatérítendő pénzcsapja Magyarországon. Április 30-tól 10-100 millió forintos kamatmentes kölcsönt igényelhetnek a vállalkozások a KKV Technológia Plusz Hitelprogram keretében, érdekesség ugyanakkor, hogy kizáró ok a GINOP Plusz 1. prioritásából korábban elnyert fejlesztési forrás.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!