A kötvényeket tőzsdei aukción értékesítik október 18-án. A kötvények névértéke 10 ezer forint, az aukciós vásárlási ajánlat legalacsonyabb összege 1 millió forint, tehát 100 kötvény, a legmagasabb összegre nincs korlátozás.

A fix kamatozású kötvény kamatlába évi 15,50 százalék, évente utólag fizetendő. A kamatszámítás kezdő napja 2022. október 20-a, a lejárat napja 2024. május 28-a, a futamidő 586 nap. A visszaváltás névértéken történik. A forgalmazó az Erste Bank.

Az Alteo a BÉT-en kiadott tájékoztatóban ismertette, hogy a közzétett feltételeket sem a Magyar Nemzeti Bank, sem a Budapesti Értéktőzsde még nem hagyta jóvá.

A vállalat szeptember 14-én jelentette be, hogy egy 20 milliárd forint keretösszegű kötvényprogramot kíván elindítani 2022 őszétől. A társaság a magas hozamkörnyezetben inkább rövidebb időtávú, 1,5-3 év futamidejű kibocsátásokkal számol, a kötvények tőzsdei bevezetésével.

 

Az Alteo Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzik. A papír a hétfői kereskedést 2700 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 3200 forint, a legalacsonyabb 1465 forint volt – írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!