A német technológiai vállalat már a háború kirobbanásakor megállított minden új üzletszerzésre vonatkozó tevékenységet és nemzetközi szállítást Oroszországba, a mostani döntéssel pedig minden ipari tevékenységét leállítja.

Az ipari tevékenység leállításáról szóló döntést nehéz volt meghozni a munkatársak és a hosszú távú ügyfélkapcsolatok miatt egy olyan országban, ahol a vállalat 170 éve aktív. A Siemens az Ukrajnában folyó háború kirobbanása óta humanitárius segítséget nyújt annak elszenvedői számára - mondta Roland Busch, a vállalat elnök-vezérigazgatója.

A nemzetközi helyzet ellenére jól teljesítettek

A  Oroszország elleni gazdasági szankciók, a koronavírus-járvány jelentette komplex környezet ellenére is jól teljesít a vállalat. A 2022. január 1. és március 31. közötti időszakban 16 százalékkal nőtt a bevétel, mely meghaladta 17 milliárd eurót - derül ki a negyedéves gyorsjelentésből.

A digitalizációra, az automatizációra és a fenntarthatóságra összpontosító megrendelésállomány 32 százalékkal bővült, 20,9 milliárd euróra. A profit pedig 1,7 milliárd euróra rúgott. A vállalat egyúttal megerősítette korábbi várakozásait: a 2022-es pénzügyi évre 6-8 százalék közötti árbevétel-bővülést vár. A Siemens 2021-ben 62,3 milliárd euró árbevételt ért el.

A vállalat jelenleg 309 ezer embert foglalkoztat világszerte. A részletes adatok itt elérhetőek.