A szoftveróriás Tech Community oldalán nemrégiben megjelent blogbejegyzésében Eric Van Aelstyn, a hardverekért felelős vezető termékmenedzser azt javasolta, hogy az IE-t még mindig használó vállalkozások inkább ne várják meg a június 15-i határidőt, amikor teljesen leállítja a Microsoft az Internet Explorert – írja a Techradar.

A legtöbb vállalkozás és felhasználó már áttért a Microsoft Edge-re, a Google Chrome-ra vagy más modernebb böngészőkre, de egyes szervezetek még mindig az IE-t követelik meg bizonyos webhelyek eléréséhez. Bár a Microsoft többször is figyelmeztette a vállalkozásokat, hogy az böngészőt idén hivatalosan is nyugdíjazzák, még nem minden vállalat volt elég proaktív ahhoz, hogy tervet dolgozzon ki egy másik böngészőre való átállásra.

Az IE nyugdíjazására való felkészülés érdekében a szervezeteknek biztosítaniuk kell, hogy az Edge-ben az IE módot úgy állítsák be, hogy alkalmazottaik a jövőben IE-függő webhelyeket érhessenek el. Ugyanakkor tájékoztatniuk kell a felhasználóikat is a változásról, és meg kell kérniük őket, hogy importálják az adataikat.

Ez könnyen megtehető, elég ha az Edge címsorába bemásoljuk az edge://settings/importData beillesztését, majd az "Import from" alatt a választási lehetőségek közül a "Microsoft Internet Explorer"-t választjuk.

Végezetül a szervezeteknek széles körben telepíteniük kell az IE letiltására vonatkozó pluginokat június 15-ig. Az Edge-ben az IE móddal mindennek a megszokott módon kell működnie, csak a Microsoft modern böngészőjében, szemben a régi böngészőjével.

Még ezen ajánlások ellenére is elég mozgalmas nap lehet június 15-e azon szervezetek számára, amelyek nem készültek fel megfelelően az IE nyugdíjazására.