Az üzleti rivalizálás látszólag nem elég a technológiai ipar két milliárdosának: most Elon Musk és Mark Zuckerberg azt mondják, hogy ketrecharcban szeretnének elégtételt venni a másikon.

Ki nyerne egy ketrecharcban kettejük közül? 

Elon Musk fizikailag nagyobb, mint Zuckerberg, ám a Meta főnök a jiu-jitsu brazil harcművészetet gyakorolja, és egy májusi tornán aranyérmet nyert.

Méregetik egymást

Elon Musk a közelmúltban Twitter-üzenetben dobott kesztyűt ellenfelének, azaz jelezte, hogy ketrecharcra készül Zuckerberggel, a Meta vezérigazgatójával. Egy szerdai Instagram-sztoriban Zuckerberg visszavágott azzal, hogy képernyőképet tett közzé Musk tweetjéről, amelyen a következő felirat szerepelt: küldje el a helyet.

Találkozó Las Vegasban

Elon Musk ezután Alex Heathnek, a Verge technológiai hírportál szerkesztőjének a harcról írt Twitter-üzenetére Vegas Octagon-nal reagált – utalva az Ultimate Fighting Bajnokságnak otthont adó Las Vegas-i arénára.

Van ez a nagyszerű lépésem, amit én a The Walrus-nak hívok: csak fekszem az ellenfelemen, és nem csinálok semmit

– pofátlankodott Elon Musk egy külön tweetben.

A CNN felvette a kapcsolatot a Metával megjegyzésért. A cég szóvivője azt mondta a Verge-nek: "Az Instagram-történet önmagáért beszél."

Továbbra sem világos, hogy Mark Zuckerberg és Elon Musk valóban komolyan gondolják-e a csatát vagy csupán jót szórakoznak az üzengetésen.

Már történetük van

Ők ketten már korábban is összecsaptak egymással. 2017-ben például nyilvánosan tűztek össze a mesterséges intelligencia jövőjével kapcsolatban.

Elon Musk többször is figyelmeztetett a mesterséges intelligencia veszélyeire, és az emberi faj számára potenciálisan egzisztenciális fenyegetésként írta le. Ezzel szemben Mark Zuckerberg  sokkal optimistábban vélekedett. Egy Facebook Live adásban akkoriban felelőtlennek nevezte a végítéleti forgatókönyveket felvázoló ellenzőket.

Elon Musk nem sokkal később visszavágott a Twitteren:

Beszéltem Markkal erről. A témával kapcsolatos ismeretei meglehetősen korlátozottak.

Elon Musk 2020-ban vette át Mark Zuckerbergtől a harmadik helyet a világ leggazdagabbjainak listáján, majd nem sokkal ezután az élre ugrott.

Bernard Arnault, az LVMH francia luxuscikkek óriáscégének elnöke tavaly decemberben rövid időre letaszította Elon Muskot az első helyről, aki idén májusban visszaszerezte címét. Mark Zuckerberg jelenleg a Föld leggazdagabb leggazdagabb embere.

Tovább slankíthatja cégét Mark Zuckerberg

Tavaly novemberben a Meta 11 ezer alkalmazottat bocsátott el, a teljes munkaerő mintegy 13 százalékát. Ez volt a cég közel húsz éves történetének eddigi legnagyobb leépítése. Bővebben --->