A két szolgáltató saját alépítményes optikai infrastruktúrájának két, redundáns útvonalon való összekapcsolásával a ma elérhető legrövidebb összeköttetést biztosítja.

Az alépítményben kiépített optikai gerinchálózat a korábbi légkábeles infrastruktúrához képest jelentős többletkapacitással és magasabb műszaki paraméterekkel biztosítja az adatelérést a két főváros között és teszi lehetővé az Invitech számára nagykereskedelmi ügyfélkörének további bővítését. A hálózattal az A1 Telekom Austria Csoport pedig bővítette európai optikai gerinchálózatát.

Az A1 Telekom Austria a fejlesztéssel kiterjedt európai optikai hálózatát bővíti, szolgáltatásai a saját gerinchálózata mellett a hét kelet-közép-európai országban működő leányvállalatának infrastruktúráján alapulnak.

Az Invitech Magyarország több mint 5000 vállalati és nagykereskedelmi ügyfelének nyújtja menedzselt infokommunikációs szolgáltatásait. Portfóliójába szélessávú üzleti internet, adatközponti és felhő megoldások, valamint hang- és IT-szolgáltatások egyaránt beletartoznak. Infrastrukturáját 11 ezer kilométer km optikai hálózat, 6 500 hálózatba kötött épület, és a mintegy 4 ezer négyzetméternyi adatközpont – ennek része hazánk egyetlen TIER-III tanúsítással rendelkező datacentere – alkotja. A vállalat 23 ezer végfelhasználó IT-eszközeit üzemelteti. Az Invitech a 4iG Csoport tagja.