Az informatikai, valamint a távközlési szegmensben működő 4iG leányvállalatok teljesítménye jelentős mértékben hozzájárult a társaság konszolidált üzleti eredményességének kiemelkedő növekedéséhez. 2021 során az informatikában a 4iG Magyarország vezető rendszerintegrátor vállalatává erősödött – derült ki a tőkepiaci vállalat által a Budapesti Értéktőzsde oldalán közzétett 2021. negyedik negyedéves gyorsjelentéséből.

A 4iG konszolidált értékesítési árbevételéhez mintegy 21 milliárd forinttal járultak hozzá a társaság leányvállalatai, EBITDA-ját pedig 6,8 milliárd forinttal növelték.

A tavalyi negyedik negyedévben 40 milliárd forint nettó értékesítési árbevételt ért el a 4iG, így a 2021-es bevétel 93 milliárd forintot tett ki, amely 62,3 százalékkal haladta meg a 2020-as eredményt.

Az EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) a 2020-as 5 milliárd forintról 125,1 százalékkal, 11,4 milliárd forintra nőtt. A 4iG EBITDA-marzsa 8,8 százalékról 12,2 százalékra emelkedett tavaly, amely elsősorban a távközlési expanziónak köszönhető, a telekommunikációs szektor jövedelmezősége ugyanis jellemzően magasabb, mint az IT szegmensé.

A 4iG tőzsdei mutatói is kedvezően alakultak 2021-ben, a részvények átlagára 54,2 százalékkal, 853 forintra emelkedett, míg a piaci kapitalizáció (a vállalat piac által meghatározott értéke) 47,4 százalékkal haladta meg tavaly az egy évvel korábbit, ami 2021 végén 88,1 milliárd forintot tett ki. Az egy részvényre jutó eredmény (EPS) 74,9 százalékkal, 66 forintra emelkedett - olvasható a vállalat közleményében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!