Hosszú távú szakmai együttműködési megállapodást írt alá szerdán a Transparency International Magyarország (TI) és a Telenor.

A Telenor a magyarországi mobilszolgáltatók közül elsőként csatlakozott a korrupcióellenes szervezet hazai Vállalati Támogatói Fórumához. A TI-vel kötött együttműködés célja, hogy közösen dolgozzanak ki best practice megoldásokat a korrupció ellen a magyar kkv szektor számára. A civil szervezet szakmai tudására, illetve a Telenor széles körű tapasztalatára alapozva részletes elektronikus tananyagot fejlesztenek ki, amely a hazai kis- és középvállalkozásokat segíti, hogy mindennapi működésükben is érvényesíthessék a tisztességes üzleti magatartás alapelveit - közölte a társaság.

" Célunk, hogy a tagoknak olyan eszközöket biztosítsunk, amellyel csökkenthetőek a vállalaton belüli korrupciós kockázatok, emellett exkluzív eseményeket szervezünk, ahol a cégek képviselői a politikai és az üzleti élet vezető döntéshozóival találkozhatnak. Együttműködésünk a Telenorral igazán példamutató, hiszen a mobilszolgáltató nem csak saját etikus működése mellett kötelezte el magát, de abban is szerepet vállal, hogy a hazai üzleti szférában elterjessze a tisztességes vállalati működés kultúráját. Úgy gondolom, a tervezett közös elektronikus tananyag nagyon hatékony eszköz lehet majd ebben a folyamatban," - mondta Alexa Noémi, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója.

A korrupció nagyon súlyosan károsítja a vállalatok esélyegyenlőségét, a tisztességes versenyt és az egészséges üzleti környezetet. Ez nemcsak az egyes vállalatok számára rendkívül veszélyes, hanem az ország egészére nézve is. Szeretnénk, ha minél több vállalat felismerné ezt és csatlakozna hozzánk - mondta el a sajtótájékoztatón Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.