Létszámcsökkentésbe kezd a Twitter, a Reuters információi szerint magyar idő szerint 16 órakor értesíti e-mailben a cég 3700 alkalmazottját – teljes munkavállalói bázisának közel felét – arról, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt a munkájukra.

Azoknak, akikkel a jövőben is számol a vállalat, a céges levelezési címükre küldenek egy értesítést, azokat pedig, akiktől megválnak, a magán e-mail címükre érkezik majd tájékoztatás arról, miként is zajlik majd a kilépés.

"Egészséges mederbe kell terelni a Twitter működését, így pénteken nehéz lépéseket kell megtennünk: csökkentenünk kell a globális munkaerő-állományunkat. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez számos embert érint, akik mind hozzájárultak a cég sikereihez, ez azonban elkerülhetetlen ahhoz, hogy a vállalat előre tudjon lépni" – olvasható egy kiszivárgott csütörtöki belső levelezésben.

Elon Musk múlt héten került a vállalat élére, amelyet 44 milliárd dollárért vásárolt fel. Sajtóinformációk szerint az első kérése az volt a menedzsmenthez, hogy találják ki, miként spórolhatnak meg évi 1 milliárd dollárt az infrastrukturális kiadások csökkentése révén. A vezetőség köreiben egyébként már történt egy tisztogatás: vezérigazgatói, vezető pénzügyi és jogi posztokról is küldtek el embereket. Sokan mások pedig maguktól döntöttek a távozás mellett múlt héten.

A Twitter kiszivárgott e-mailje alapján az irodáikat ideiglenesen bezárják majd, valamint a belépési engedélyeket is megvonják "a munkavállalók, a Twitter-rendszerek és a vásárlói adatok biztonsága érdekében".

A közösségi oldal alkalmazottjai egyébként már be is nyújtottak egy csoportos keresetet a Twitter ellen, azzal vádolva a céget, hogy nem jelezték a munkavállalóknak a szándékaikat 60 nappal előre, ezzel pedig megsértették mind a szövetségi, mind a kaliforniai törvényeket.