Annak ellenére, hogy folyamatosak a botrányok a Joe Rogan által készített podcastek kapcsán, Daniel Ek, a Spotify vezérigazgatója nem távolíttatja el a humorista műsorait a platformról.

Egy héten belül másodjára kér bocsánatot Joe Rogan: legutóbb oltásellenes műsora azért kapott nemzetközi sajtóvisszhangot, mert nem hívott meg senkit, aki a másik oldalt képviselte volna, de a Spotify sem tett lépéseket azért, hogy megfelelően tájékoztassa a hallgatókat a műsorban elhangzó információk valótlanságáról. A napokban közzétett legfrissebb beszélgetésében "faji jelzőket használt", ezt utólag ő saját maga távolította el a csatornájáról, miután elgondolkozott az érzéketlen megszólalások után - írja a Reuters.

"Bár határozottan elítélem, amit Joe mondott, egy dolgot szeretnék nagyon világossá tenni - nem hiszem, hogy Joe elhallgattatása a megoldás" - mondta Ek a portálnak. Álláspontja szerint vállalatának egyértelmű határokat kell szabnia a közzétehető tartalmakkal kapcsolatban és nem megoldás, ha azokat eltüntetik a platformról. 

Rogan műsora, a "The Joe Rogan Experience" a Spotify egyik leghallgatottabb podcastje és központi szerepet játszik a vállalat azon tervében, hogy a zenén túlmutatóan terjeszkedjen és felvegye a versenyt az Apple-lel és az Amazonnal.

A Spotify egyébként dollár százmilliókat költött a podcast-üzletágának kiépítésére, és jelenleg több mint 3 millió adás található a platformján.