2024-től 20 dollárra emelkedik a gyorséttermi dolgozók minimálbére Kaliforniában. Emiatt néhány Pizza Hut franchise-tulajdonos azt fontolgatja, hogy leépítésekbe kezd, valamint megszünteti a házhozszállítást – számolt be róla az ABC. Az első jelentősek szerint az elbocsátások nagyságrendileg 2000 dolgozót érinthetnek az egész államra vetítve.

Emellett a franchise-vevők kiszállítási szolgáltatása is megszűnne, melyet az Uber Eats és a DoorDash venne át.

A vállalat szóvivője közölte, hogy a cég tisztában van a kaliforniai franchise-éttermek kiszállítási szolgáltatásainak közelmúltbeli változásaival. Leszögezte továbbá, hogy a partnerek  önállóan birtokolják és működtetik éttermeiket a helyi piaci dinamikának megfelelően, betartva az összes szövetségi, állami és helyi szabályozást, miközben változatlanul minőségi szolgáltatást és ételeket biztosítanak a vásárlóknak.

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó szeptember végén beiktatott bértörvénye a franchise-tulajdonosok szerint az üzemeltetők döntésének katalizátora. Az új törvény áprilisban lép életbe, és a dolgozók bérét 4 dollárral emeli meg, 16 dollárról 20 dollárra.

A törvénymódosításra a McDonald's és a Chipotle gyorsétterem-láncok korábban úgy reagáltak, hogy az hatással lesz az adott láncok működési költségeire, valamint a termékek áraira is.

Beveszi az országot a Pizza Hut

Nem csak Budapesten lesz étterme a gyorsétteremláncnak. A gyorsétteremlánc valamennyi vidéki nagyvárost célba vett--->