Az üzemeltető AmRest Vendéglátó Kft. csütörtökön közölte, hogy a 30 és 50 ezer közötti lélekszámú nagyvárosokat célozza meg a Pizza Hut franchise partnereken keresztül történő térfoglalási terve.

A társaság 2023 júniusában, Szegeden nyitotta meg első fővároson kívüli éttermét. A franchise rendszer keretében a működéshez szükséges üzleti modell kialakítása mellett az infrastrukturális háttérről és marketingről, illetve az éttermek tulajdonosainak és alkalmazottainak rendelkezésére álló tréningekről és tanácsadásról is gondoskodik a nagyvállalat.

Kozák Miklós, a Pizza Hut Magyarország igazgatója kifejtette, hogy az új éttermek helyének megválasztásánál nagy szerepen játszik a márkalefedettség és a jó elérhetőség országszerte. Emiatt a cégcsoport a körülbelül 50 ezres lakosságú városokat tartja megfelelőnek.

A Pizza Hut a világ mintegy 100 országában több mint 19 ezer éttermet üzemeltet, ebből 25 Magyarországon található.

A nyilvánosan elérhető adatok szerint az Amrest árbevétele 2022-ben az előző évi 3,9 milliárd forintról 2,3 milliárd forintra csökkent.

(Gyurka Eszter)

Az izraeli Burger King ételt osztott katonáinak, egyik éttermük bánta

Egy biztonsági kamera rögzítette, hogy egy török férfi betört egy Burger Kingbe, mert azt mondták neki, hogy a cég támogatja Izraelt.