A svájci csokoládégyártó vállalati akvizíciós hatástól megtisztított, úgynevezett organikus eladása 5,1 százalékkal nőtt 2018-ban, miután a cég "mintegy 5 százalékos" bővülést várt.

A Lindt teljes árbevétele 5,5 százalékkal, 4,31 milliárd frankra emelkedett annak a hatására, hogy sikerült jelentősen növelnie az értékesítést Európában - és Észak-Amerika kivételével - a világ valamennyi más területén.

Az észak-amerikai eladások 2,8 százalékkal nőttek 2018-ban az első félévi 4 százalékos bővülés után.

A Lindt március 5-én ismerteti részletesen a tavalyi eredményeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!