A brit diszkont légitársaság a szeptember 30-án zárult pénzügyi évben 342 repülőgéppel rendelkezett, ennek 37 százaléka lízingelt volt. Arányuk azonban egyre növekszik, mert a társaság a saját gépei eladásával és visszalízingelésével igyekszik készpénzhez jutni - olvasható a portálon.

Jövőre viszont csak 302 géppel számolnak a folyamatban lévő "kereskedelmi" tárgyalások függvényében, 2022-ben és 2023-ban legalább hét, legfeljebb 29 új Airbus átvételével számolnak.

Az Easyjet több bázisát is bezárta az Egyesült Királyságban, köztük a Southend és Stansted reptéren lévőket is, utóbbi helyszínen a ch-aviation szerint a Ryanair a jövő nyári időszakra heti 312 résidőt vesz át tőle.

A szeptember végén lezárul pénzügyi évében az Easyjet a tavalyihoz képest fele annyi utast, 48 milliót szállított, a járatok átlagos kihasználtsága azonban magas maradt, 87,2 százalék volt az egy évvel korábbi 91,5 százalékhoz képest. Történelme során először jelentett éves szinten veszteséget, miután a bevételei 52 százalékkal 3 milliárd brit fontra csökkentek.