Pénteken egy olasz bíróság hatósági felügyelet alá helyezett egy, az Armani divatkonszern tulajdonában lévő vállalatot. A vád szerint a luxustáskák készítésével foglalkozó cég a dolgozókat kizsákmányoló kínai üzemekbe szervezte ki a termelést írja a Reuters.

Az ügyben eljáró milánói bíróság kényszer-végelszámolást rendelt el a Giorgio Armani Operations vállalatnál. Az ítélet szerint a Giorgio Armani Operations két cégre bízta a táskák gyártását, amelyek négy kínai alvállalkozónak adták tovább a munkát. A kínai munkáltatók az olasz minimálbértől jelentősen elmaradó 2-3 eurós órabért fizettek a dolgozóknak. 

Az Armani Group közleménye szerint a divatkonszern mindent megtett az ellátási láncban történt visszaélések megakadályozásáért és a jelen ügy tisztázásában együttműködnek a hatóságokkal.

Nemcsak az Armanit bírságolták meg

A milánói ügyészség évek óta vizsgálja, hogy a divatipar vállalatai a beosztottakat kizsákmányoló cégekhez szervezik ki a gyártást. Egy másik olasz luxusmárkát, az Alviero Martini-t is bírósági felügyelet aláhelyeztek, mivel a vállalat külső kínai műhelyekben készítette a táskáit. 

Feltámadna a Gucci, de épp saját dolgozói fordulnak ellene

Folytatódik a nagy múltú Gucci divatház működésének átszervezése, az új kreatívigazgató kinevezése után most a tervezői irodát helyezné át a cég. Ugyanakkor a dolgozók kevésbé örülnek az ötletnek, hogy kizsuppolják őket az olasz fővárosból.Ha kíváncsi a részletekre