Sztrájkolnak a Gucci dolgozói a kreatív iroda költöztetése miatt. A divatház vezetése ugyanis kitalálta, hogy az olasz fővárosból Milánóba teszik át a Gucci tervezőirodáját – írja a Reuters.

A döntést a vállalat októberben közölte a munkatársakkal, amely azt vonja magával, hogy a 219 kreatív alkalmazottból 153-nak legkésőbb március környékére a Rómától 500 kilométerre északra fekvő Milánóba kellene költöznie.

A tiltakozó akciót hétfőn elindító szakszervezet regionális irodája szerint a Gucci döntését nem támasztják alá racionális érvek, így nehéz nem azt gondolni, hogy nem a létszámcsökkentés a valódi cél.

Ugyanakkor a Gucci vezetése cáfolta a Reuters-nek, hogy a kreatív iroda Rómából Milánóba költöztetése a dolgozói létszám leépítésével járna. Az áttelepülés célja ezzel szemben, hogy a vállalat egyes csapatai közelebb legyenek egymáshoz, így szorosabb és hatékonyabb lehessen köztük az együttműködés.

Alessandro Michele kreatívigazgató 2022-es távozását követően a Gucci tulajdonosa, a Kering cég lecserélte a Gucci márka felső vezetését, hogy ezzel is új lendületet adjon legnagyobb márkája eladásainak.

Újra szerelmet ébresztene maga iránt a Gucci: új vezető a cég élén

Azt akarom, hogy az emberek újra beleszeressenek a Gucciba: Sabato De Sarno, a Gucci új kreatívigazgatója a Vogue-nak beszél nagy ívű terveiről. Bővebben --->