Sokan Németország mint ipari erőközpont elleni támadásnak tekintik ezt a törvényt, és nem kevesen Trump protekcionizmusának más eszközökkel történő folytatását látják. Közelebbről szemügyre véve azonban a kritika túlzó. Az Egyesült Államok most komolyan veszi a klímavédelmet, és teljesen legitim eszközökkel akarja átszervezni az ipart – olvasható a Német Gazdasági Intézet tanulmányában.

Az írás egy nappal azután jelent meg, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette a Net-Zero Industry Actet, amelynek célja, hogy az amerikai támogatási csomagra válaszul megerősítse Európa zöldtechnológiai iparát.

Az egyik kulcsszereplő Németország, amely az elmúlt hetekben úgy tűnik, hogy a támogatásokkal kapcsolatos óvatosság helyett inkább támogatta Franciaországot abban, hogy több pénzt fordítsanak az ipari fejlesztésekre – írja a Politico.

Az elemzés szerint azonban a német gazdaság ahelyett, hogy vesztes lenne, végül is profitálhat az amerikai szabályozásból. Az amerikai törvény ugyanis valószínűleg fellendíti az amerikai gazdaságot, és ezzel együtt a német export iránti keresletet is.

Az európai vállalatokra nincs nagy hatással ez a törvény

Képletesen szólva, a torta nagyobb lesz. Ha a támogatások egy része a diszkriminatív elemek miatt nem lesz hozzáférhető, a német gazdaságnak akkor is több jut, mint korábban - olvasható az NGI tanulmányában.

Bár a dokumentum Németországra összpontosít, más uniós országok valószínűleg hasonló helyzettel fognak szembesülni, mondta a szerző, Jürgen Matthes a Politiconak. Maga a törvény is kevésbé diszkriminatív, mint amilyennek sokan tartják – állítja az intézet.

Az úgynevezett helyi tartalmi követelmények, amelyek a hazai termékeket előnyben részesítik az importált termékekkel szemben az adókedvezmények és támogatások tekintetében, ugyan problémásak, és sérthetik a Kereskedelmi Világszervezet szabályait. Az európai vállalatokra gyakorolt tényleges hatásuk azonban csekély lehet

– állítja az intézet. 

Az adókedvezményeket például csak bizonyos ár alatti termékekre adják – és a kutatás szerint az Egyesült Államokba exportált német autók nagy része ennél drágább. Ez azt jelentené, hogy ezek az autók amúgy is kiesnének a támogatási rendszerből.

„Az ellátási láncok áthelyezése pedig költséges, így még ha a vállalatok nem is lennének jogosultak a támogatásra, mert túl sok alkatrészt importálnak Németországból, ez nem jelentené azt, hogy az alkatrészek gyártását az Egyesült Államokba helyeznék át” – írták a tanulmány szerzői.

Az elmúlt hetek nagy felhördülése ellenére a német vállalatok meglepően csendben maradtak a törvénnyel kapcsolatban, felhorgadás alig történt az amerikai törvény okán. Úgy tűnik, a vállalatok nem gondolják ezt akkora problémának

– jegyezte meg Matthes, hozzátéve: a vita számukra úgy tűnik, mintha mindazok, akik mindig is a több támogatás és a több iparpolitika mellett kardoskodtak, most ezt egy nagyszerű lehetőségnek látnák arra, hogy ezt végre európai szinten is képviseljék.