A brit statisztikai hivatal pénteken ismertetett előzetes becslése szerint februárban 0,1 százalékkal emelkedettGDP havi összevetésben, így a brit gazdaság már két egymást követő hónapja bővül.

A felülvizsgált adatok szerint januárban 0,3 százalékkal bővült az előző hónaphoz képest a brit GDP az első becslésben közölt 0,2 százalékhoz képest.

Az Euronews beszámolója szerint a friss adatok megerősítik azt a feltételezést, hogy a brit gazdaság tavaly év végén kialakult technikai recessziója véget ért. Amennyiben a gazdaság bővül 2024 első három hónapjában, akkor a recesszió befejezettnek minősíthető.

A statisztikai hivatal ismertetése szerint a februári GDP-növekedésnek a termelőszektor volt a motorja: az ágazat teljesítménye 1,1 százalékkal nőtt a januári 0,3 százalékos visszaesést követően, messze meghaladva a szolgáltatási szektor 0,1 százalékos növekedését.

A növekedést visszafogta az építőipari termelés, amely 1,9 százalékkal esett vissza, amit elsősorban az esős időjárás számlájára írtak az elemzők.

Otthagyták a britek az uniós Erasmus+ diákcsereprogramot

Azzal indokolták a lépést, hogy drága nekik, meg különben sem beszélnek az angolul kívül idegen nyelveket.