Aleksandar Vucic szerb elnök szerdán kijelentette_ minden olyan 16 évesnél idősebb szerbiai polgár, aki május 30-ig beoltatja magát 3000 dináros (9000 forint) támogatásban részesül – vette át helyi RTS hírét a vajdasági Szabad Magyar Szó. Az államfő azt is elmondta, azok is megkapják a pénzt, akik már beoltatták magukat. Ahogy azok is, akik a szóban forgó határidőig beoltatják magukat.

Emellett akik önhibájukon kívül megfertőződnek, azok jogosultak lesznek a fizetett betegszabadságra. Azok viszont, akik nem kapták meg a vakcina egyik adagját sem, de elkapják a vírust, csak fizetetlen betegszabadságra mehetnek. Vucic szerint Szerbia igen sikeres éveket tudhat maga mögött, hiszen (számításai szerint) a bruttó hazai termék az idén 50 milliárd euró lesz, ami 50 százalékos növekedést jelent 2011-hez képest.

Az elnök véleménye szerint az infrastrukturális projektek terén is óriási az előrelépés. Elmondta, hogy hamarosan megkezdődik a Belgrád–Nagybecskerek út építése, de a Valjevo–Leskovac útszakaszon is folynak a munkálatok. Az államfő szerint kiemelt figyelmet kapnak a nyugdíjasok, és Szerbia történetében most a legmagasabbak a nyugdíjak.