Oroszország második legnagyobb városában, Szentpéterváron alaposan letesztelik a választók éberségét a simlis indulók a szeptemberi parlamenti és helyhatósági választásokon. Az ellenzéki Borisz Visnyevszkijjel szemben két további Borisz Visnyevszkij indul, akik a róluk készült fotók alapján megszólalásig hasonlítanak ellenfelükre - derül ki a Moscow Times cikkéből. Az igazi Visnyevszkij régi bírálója a Kremlnek. A három jelölt a szeptember 19-ei önkormányzati választáson indul.

Az ellenzéki politikus nem meglepő módon úgy sejti, hogy kihívóit azért állították csatasorba, hogy megtévesszék a választókat, s így megosszák azokat a tiltakozó szavazatokat, amelyek bejuttathatnák őt a városházára. Mindezt egy fotóval is alátámasztotta, amelyen ellenfelei még a frizurájukat és ősz szakállukat is hasonlóan vágatták le.

A független Novaja Gazeta újság szerint a két megtévesztő versenytárs nemrégiben változtatta meg a nevét Borisz Visnyevszkijre Viktor Bikovról, illetve Alekszej Smelevről. Amint nem tudtak változtatni az az apjuk után, a vezeték és a családi név között használt harmadik nevük, nevezetesen Ivanovics és Gennagyevics. Az igazi Visznyevszkijt Borisz Lazarevicsnek szólítják a barátai és az ismerősei.

Így aztán a szavazóknak igen ébernek kell lenniük, hogy ha rá akarnak szavazni, figyelniük kell az apai nevüket is, amit feltüntetnek a szavazólapokon. A választás egyébként teszteli a kormányt támogató Egységes Oroszország párt elfogadottságát, ugyanis nincs rá garancia, hogy a párt meg  tudja őrizni abszolút többségét a parlamentben, amit Vlagyimir Putyin elnök adminisztrációja el akar kerülni.

Ennek jegyében az elmúlt hónapokban letarolták az ellenzéket, szervezeteiket külföldi ügynöknek minősítették, amelyeket az ottani törvények alapján be lehet zárni, akárcsak az aktivistákat, akik ezekben dolgoztak. Visnyevszkijt, mármint az igazit, erőteljes lejáratókampánnyal támadják a karaktergyilkosság céljával, a Kreml-párti trollgyár azzal vádolta, hogy szexuálisan zaklatja egyetemi diákjait.