Ma átvette a Sanoma vezetését az új tulajdonos, a Centrál Csoport, mivel ezzel a nappal lezárult a tranzakció, amelyet az új tulajdonos egy összegben fizetett ki az eddigi finn tulajdonosnak. Az új tulajdonos Centrál Médiacsoport Zrt. néven működteti tovább a jövőben a kiadót.

A Kreatív.hu úgy tudja, az új tulajdonos érkezésével további átalakítások indulnak majd meg. Az átszervezések lényege a konszolidáció, elsősorban a topmenedzsment körében lesznek leépítések. A piramis alsóbb egységeiben csak ott várható racionalizáció, amely területek gazdaságilag nincsenek jó állapotban, veszteségesek, vagy túl sokat költenek.

Így 22 év után távozik a céget indulása óta vezető Szabó György vezérigazgató. Helyét Varga Zoltán, a Centrál Csoport vezérigazgatója és tulajdonosa veszi át, a pénzügyekért pedig gazdasági igazgatóként Székely László felel majd.

Szabó Györgyö 56 éves, 1981-ben a moszkvai Automatizálási Egyetemen villamosgépész-mérnöki diplomát, majd 1991-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem közgazdasági karán külgazdasági szakon másoddiplomát szerzett. A Sanoma Budapest Zrt. jogelődjeinél kezdte pályafutását, kontrollerként, a későbbiekben gazdasági igazgatóként, majd ügyvezető igazgatóként dolgozott. Majd 1998-ban lett a VNU Budapest Lapkiadó Rt. vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke. A Sanoma Budapest Zrt. vezérigazgatói posztja mellett 2005. január 1-jétől az SMI (Sanoma Magazines International) közép- és kelet-európai régiójának vezérigazgatója, valamint az SMI igazgatótanácsának tagja volt 2012-ig.

A tranzakció lezárását követően a Centrál Csoport azonnal megkezdte a médiavállalkozáshoz tartozó portfolióelemek részletes átvilágítását, az egyes médiumokat, lapokat, oldalakat érintő döntéseket a pénzügyi átvilágítás és tervezés után hozzák meg. Ennek keretében átfogó reorganizációs programot indítanak, amely elsősorban a központi költségek csökkentését és vállalat működési hatékonyságának javítását célozza.

A Kreatív információi szerint az új tulajdonos a magazinportfóliót egyben tartja, hosszabb távon nyereséges médiacéget üzemeltetne. A portál szerint a tévécsatornákat várhatóan értékesíti.