A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Előadó- és Cirkuszművészeti Eszközkezelő és Szolgáltató Nonprofit Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A közbeszerzésre azért volt szükség, mert a sportlétesítményekben cirkuszi- és színházi előadásokat, koncerteket szerveznek majd, amely a füves stadionokban nagy körültekintést igényel. A kért védelmi rendszer megvédi a füvet a mechanikai hatásoktól, különböző időjárási viszonyok között is. Az állagmegóvásnál elsődleges, hogy a fű meddig van letakarva, illetve, hogy a takaráson keresztül szellőzik-e.

A kért fűborítások három csoportba tartoznak, ezek mennyisége a következő:

  • nagy terhelésű fűborítás 2000 négyzetméter,
  • közepes terhelésű fűborítás 4000 négyzetméter, és
  • kis terhelésű fűborítás 3000 négyzetméter.

Az eszközök közúti szállításához az ajánlatkérő 3 szállítójárművet biztosít, de a fel- és lerakás a nyertes feladata.

A nyertessel március 4-én kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen a szintén békéscsabai székhelyű Cory Car Kft. is.

Az ajánlatkérő 2019-ben alakult előadó-művészetet kiegészítő tevékenységre, székhelye a Városligetben, a Fővárosi Nagycírkusz címén található, a nemzeticegtar.hu adatai szerint. A Céginfo.hu adatai alapján a Filó és Társa Bt. 1991-ben alakult, a beltagja Filó Tünde. A 2019-es üzleti évet 208 millió forint nettó árbevétel mellett 46 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta.