A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A darabszám és az ár keret-jellegű. A konkrét vásárlásokra a költségvetési szervek a keretmegállapodásban részt vevő cégekkel szerződhetnek, új árajánlatot kérve.

A közbeszerzésen kért eszközöket két részre osztották. Az első részbe nyomógombos, androidos alap-, közép- és felsőkategória, illetve víz-, por- és ütésálló készülékek tartoznak, összesen 91 500 darab (a megoszlást a közbeszerzés dokumentációja közli). Az ajánlatban a nyomógombos készülékek közül szükséges volt legalább egy olyan termék megajánlása, amelynek ajánlati egységára nem éri el a nettó 10 ezer forintot. Amennyiben ez az előírás nem teljesült, az az ajánlat érvénytelenségét eredményezte. Itt négy konzorciumot, illetve céget hirdettek ki győztesnek, köztük a T-Systems Magyarország Zrt., a Magyar Telekom Nyrt.-vel és a 4iG Nyrt. alkotta konzorciumot. Miután erre a részre nettó 7,4 milliárd forint a nyertes ajánlat, egy készülék átlagos ára 81 ezer forint körül alakul (az összes tervezett darabszám 91 500).

A második részbe az iOS-t gyárilag futtatni képes készülékek tartoznak. Itt a darabszám 5000, de a mennyiség 30 százalékkal növelhető. Itt a nettó 1,5 milliárd forintos szerződéses ár és a készülékek számának (5000 darab) hányadosa 301 ezer forintos átlagárat eredményez. Itt öt konzorcium nyert, a T-Systems, a Magyar Telekom és a 4iG közös ajánlattevők is. (A gyorsan nagyra nőtt magyar 4iG 2019-ben még meg akarta venni a Magyar Telekomtól az üzleti infokommunikációs leányvállalatát, a T-Systemset, az üzlet azonban mégsem jött létre, a felek visszaléptek az adásvételi szándékuktól. Azóta azonban több közbeszerzésen is közösen indulnak a cégek - a szerk.)

A nyertesekkel augusztus 24-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Nyertesek, 1. részben:

  • T-Systems Magyarország Zrt., Magyar Telekom Távközlési Nyrt., 4iG Nyrt.
  • R+R Periféria Kft., Gloster Infokommunikációs Nyrt., Euro-Profil Rendszerház Kft., Legalitlab Kft., Xcopy Kft.
  • Nádor Rendszerház Kft., Csőkesor Kft., Exicom Informatika Kft., Delta Systems Kft., Macrotel Telefontechnikai Kft., Invitech ICT Services Kft.
  • IMG Solution Zrt.

2. részteljesítésben:

  • Bravophone Kft., Bravogroup Rendszerház Kft.
  • DTK International Kft.
  • IStyle Hungary Kft.
  • Nádor Rendszerház Kft., Csőkesor Kft., Exicom Informatika Kft., Delta Systems Kft., Macrotel Telefontechnikai Kft., Invitech ICT Services Kft.
  • T-Systems Magyarország Zrt., Magyar Telekom Távközlési Nyrt.,4iG Nyrt.