A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a Sugo Food Kft. a fagyasztott zöldségekhez és tortillatermékekhez kapcsolódó beruházásaira kapta a támogatást.

A beruházás a következőkből áll:

  • a gyártási kapacitásának bővítése, új gyártósorok, berendezések beszerzésével,
  • a csomagolási folyamatrészek automatizálása, robottechnika alkalmazása,
  • a gyártási folyamatrészek automatizálása, innovatív fejlesztések alkalmazása,
  • új feldolgozó üzemcsarnok építése,
  • az élelmiszeripari vízellátó rendszer korszerűsítése, automatizálása,
  • napelemes rendszer kiépítése.

A Napi.hu januárban közölte, hogy a belga tulajdonú zöldségfeldolgozó Sugo Food Kft. 5,4 milliárd forintból háromelemű beruházást, első ütemben új tortillachipset gyártó üzemet valósít meg bajai székhelyén. A fejlesztéshez a magyar kormány 1,7 milliárd forint támogatást biztosít - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI tudósítása szerint.

A második támogatott cég a felgyői Gulyás János és Társa Kereskedelmi Kft. A tervezett fejlesztés részeként felépítenek egy húsfeldolgozó üzemet feldolgozóipari technológiákkal, hídmérleggel, telepi infrastruktúra kialakításokkal (telepi út, kerítés, csapadékvíz-tároló, tűzivíz-tározó, szociális rész, közműrendszer-fejlesztés, vagyonvédelem), továbbá napelem rendszerrel. A cég teherautókat is vásárol a támogatásból.

A Céginfo.hu adatai szerint a Gulyás János és Társa Kereskedelmi Kft. 1997-ben alakult, a cég jegyzett tőkéje 3 millió forint. A cég tulajdonosa Gulyás Jánosné. A múlt évet 1 milliárd 962 millió forint nettó árbevétel mellett, 158 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta.