A bankcsoport jelentős mértékben javította költséghatékonyságát: nettó működési eredménye 18 százalékkal nőtt 2021-ben, miközben a költségszint 5 százalékkal emelkedett. A csoport hitelállománya 5,1 százalékkal bővült tavaly; a lakossági jelzálog- és személyi hitelek új folyósítása 49 százalékkal, illetve 19 százalékkal nőtt - ismertették.

A jelentésből kiderül, hogy a vállalati finanszírozás területén az új folyósítások 93 százalékkal voltak magasabbak 2020-hoz képest.

A bank betétállománya 16,7 százalékkal nőtt tavaly, a bővülés mind a lakossági, mind a vállalati üzletágakban megfigyelhető volt; a befektetési alapokban kezelt vagyon 8,6 százalékkal növekedett.

A CIB Csoport likviditása szilárd, a hitel/betét arány 60,8 százalékos értéket mutatott az év végén - írták a közleményben az MTI szerint.

Arra is kitértek, hogy az elmúlt évek portfóliótisztításának eredményeként a meglévő hitelportfólió minősége tovább javult, a 90 napot meghaladóan késedelmes hitelek aránya a 2020-as 0,7 százalékról 0,6 százalékra csökkent.

A CIB Csoport 5 milliárd forint értékvesztést képzett a moratórium miatti esetleges kockázatok fedezésére - olvasható a közleményben.