A francia hátterű cég élelmiszer-feldolgozó üzemet készül építeni Kisvárdán, erről Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter júliusban már beszámolt. Az akkori bejelentés szerint a beruházással a társaság 300 munkahelyet teremt, a gyár 2018 nyarára lesz kész.
A gyár kizárólag exportra termel majd - tudta meg a portál William Chaprontól, a Bourgogne Gastronomie anyacégének vezetőjétől.
Kapcsolódó
A hatósági engedélyek alapján a kft. csiga- és tésztagyárat épít. Egész pontosan leveles és kelt tészta gyártásáról és csomagolásáról van szó, valamint éti csiga előkészítéséről, feldolgozásáról, csomagolásáról. A Bourgogne Gastronomie anyagcége a francia éticsigapiac egyik meghatározó szereplője. 6-7 százalékos részesedéssel.
A csoport központi cége, a zalaszentgróti IMOFI Kft. az elmúlt években stabilan 1,2-1,3 milliárd forint körüli árbevételt produkált. A vállalkozás 25 éve van jelen Magyarországon, termékeiket száz százalékban Franciaországba értékesítik, az IMOFI zalaszentgróti üzemében 120 főt foglalkoztat - közölte William Chapron a Zoom-hu-val.
Legolvasottabb
Az évtized üzlete volt, ha ilyen autót vett - sok magyar örülhet, hogy bevállalta az egykor lenézett márkát
A szomszédban már készülnek a teljes összeomlásra
Dührohamot kapott a Tesla-vezér: 120 milliós bírság után az EU teljes megszüntetését követeli
Szijjártó nekiment a „nemzetközi pénzvilágnak”, Magyar Péter azonnal visszavágott
Leteszteltünk 18 szaloncukrot – mutatjuk, melyek idén a legfinomabbak
Sorsdöntő európai csúcstalálkozó jön: Macron, Zelenszkij, Starmer és Merz Londonba siet
Magyar Péter: Hallom, megérkezett hozzátok a közpénz-milliárdokon utazó vándorcirkusz
Alig van beosztva néhány orvos decemberben a Szent Imre Kórházban
Hihetetlen módszerekkel csalnak a tanulók a forgalmi vizsgán, majd veszélyeztetik a forgalmat az utakon