Nem érzi magát bűnösnek Simonka György, a Fidesz országgyűlési képviselője, akit egyebek mellett korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolt meg az ügyészség, nyolc és fél év fegyházbüntetés kiszabását indítványozva. Ez abból az interjúból derült ki, amit a politikus a 24.hu-nak adott. "Sok mindent elkövettem, én sem vagyok szent, de ami a vádiratban áll, azt nem" - mondta a politikus.

Szerinte fogalmilag kizárt, hogy 45 százalékot kapott volna vissza a váddal érintett beruházások után, ugyanis az úgynevezett építési normagyűjteményben meghatározott költségeket nem lehet és nem lehetett átlépni. 55 százalékból pedig képtelenség megvalósítani ezeket a beruházásokat, ezt szakértői vélemények is alá fogják támasztani.

Párttársát Mengyi Rolandot egy Simonkáénál kisebb súlyú ügyben mégis elítélték négy év letöltendő börtönbüntetésre - jegyezte meg a 24.hu. Lázár János volt kancelláriaminiszter nemrég azt mondta, hogy Mengyi és az ügye nem válik a Fidesz javára, és hogy Simonka is a bíróságon fejezi be a pályafutását. Erre kapta meg a kérdést: ez általános vélekedés a Fideszben? A válasz szerint Simonka György regényt tudna írni Lázár Jánosról, úgyhogy ha valakinek csöndben kellene maradnia, az pont a volt miniszter.

A Holdról jött?

Szerinte Lázár úgy csinál, mintha a Holdról jött volna, és nem vett volna részt azokban a dolgokban, amiket most szid. "Miről beszél? Sehol nem lenne, ha én nem nyerem meg neki a kétharmadot. Amióta országgyűlési képviselő lettem, csak szegényebb lettem, mert elhanyagoltam az otthoni gazdaságot, és a választókerületemmel foglalkoztam. Ő viszont jóval gazdagabb lett."

A büntetőpere indulása óta többször találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, négyszemközt is. Mit mondott a kormányfő? - firtatta a 24.hu. A válasz szerint futólagosan került szóba a per. A miniszterelnök mindig kérdezgeti, hogy hol tart az ügy, Simonka pedig kicsit kételkedve fogadja, hogy ő kevesebb tud róla, mint ő, de mindig elmondja az aktuális állást.

Simonka továbbra is a Fidesz választókerületi elnöke abban a választási körzetben, amelynek országgyűlési képviselője. Úgy véli, ha a párt vezetőségéből akartak volna, már szóltak volna, hogy mondjon le, és ezt szó nélkül meg is tette volna. Olyan körzetről van szó, ahol előtte mindig baloldaliak nyertek. Elképzelhetőnek tartja, hogy újrainduljon a mandátumáért, ha a Fidesz nem indítja, akkor el fog gondolkodni rajta. Rengetegen mondják, hogy nélküle ez a körzet nem fog működni.