Az operatív programokat módosító határozatok a Magyar Közlönyben megjelent jelentek meg, melyek szerint:

  • Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) az egészségügyi alapellátás fejlesztésére - kiemelt programként - 25 milliárd forintot tartalmaz. A pályázatot a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő hirdeti meg még a második félévben. A projekt célja az alapellátás fejlesztése a háziorvosi szolgálatok megerősítésével, a keringési, a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos megbetegedések megelőzése, valamint a lakosság egészségügyi szolgáltatásokhoz való jobb hozzáférése. Az állami egészségügyi intézmények higiéniás körülményeinek infrastrukturális fejlesztésére 2,66 milliárd, az onkológiai és kardiológiai eszközpark fejlesztésére 12,5 milliárd forint szerepel a listán. Ezeket is még az idén lehet megpályázni.
  • A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) két nagyobb összegű - 7-7 milliárd forintos - támogatást tartalmaz. Az első az egyszer használatos és egyéb műanyagtermékek forgalombahozatalának korlátozásával érintett, valamint az ezeket helyettesítő termékek gyártásával foglalkozó vállalkozások technológiaváltásának és kapacitásbővítésének a támogatása.
  • A második a divat és dizájnipari mikro-, kis és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása.
  • A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) a víziközmű rendszereket érintő innovatív fejlesztésekre 15 milliárd, a rendszerek műszaki állapotának felmérésére, a problémák feltárására 10 milliárd forintot tartalmaz. Az állami hulladékgazdálkodás hatékonyságának a fejlesztésére 20 milliárd támogatás jár. Az utóbbi kiemelt program és jövő januártól lehet pályázni.
  • Az elektromos rendszerirányításnál probléma az, hogy a megújuló energiát adó eszközök rapszodikusan táplálják be az áramot. Ahhoz, hogy a rendszer ezt rugalmasan tudja fogadni, egyszer 35,1, másszor pedig 28,8 milliárd forint támogatásban részesül a GINOP-ból. Külön a napelemes rendszerek integrációjára pedig 13,7 milliárdot kap.
  • A Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Programban (KÖFOP) 1 milliárd forint szerepel az Automatikus Közigazgatási Döntéshozatali (AKD) rendszer kialakítására.
  • A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatására 33,3 milliárd forintot tartalmaz. A strukturális változásokhoz való alkalmazkodás segítésére pedig 55,6 milliárd van a programban. A GINOP-pal közösen pedig a veszélyhelyzeti bértámogatásra (a kutatásfejlesztési munkahelymegőrzés céljából) 20,44 milliárd, a gazdaság fokozatváltását támogató innovatív képzésekre pedig 1,5 milliárd forint fordítható.