A kormány a népszámlálás során használt táblagépek egy részét az iskoláknak, a többit pedig civil szervezeteknek adományozta. A népszámlálásnál használt táblagépeket a jövőben társadalmi csoportok használhatják feladataik elvégzésénél és a kommunikációban – közölte Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója hivatalos Facebook-oldalán.

Akik a tableteket a civil szervezetek közül többek között kapják:

 

  • a nagycsaládosok;
  • a polgárőrök;
  • a fogyatékossággal élők;
  • a nyugdíjasok;
  • az önkéntes tűzoltók;
  • és a cukorbetegek is.

 

A közösségi oldalra feltöltött videóban Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke, Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke és Hazuga Károly, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke is megköszönte a kapott eszközöket.

 

Lezárult a népszámlálás, csillagos ötösre teljesített a magyar lakosság

Lezárult a 2022. évi népszámlálás harmadik, és egyben utolsó szakasza. A határidőig 4,6 millió lakás- és 9,2 millió személyi kérdőív érkezett be, ami kiemelkedően jó aránynak számít. Az idei népszámlálás úttörő volt abból a szempontból, hogy most először teljesen elektronikusan zajlott az összeírás. Október 1. és 19. között mindenki önállóan tölthette ki a kérdőívet online, majd a számlálóbiztosi szakaszban, és a pótösszeírás során a számlálóbiztosok táblagépen rögzítették az adatokat. A népszámlálás online szakaszában alig három hét alatt 3,2 millió címről összesen 7 millió személyi kérdőív érkezett be a rendszerbe. Ez volt az első alkalom, hogy a KSH ennyi embert el tudott érni interneten keresztül, ez az arány, ilyen rövid idő alatt nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedőnek számít. Bővebben --->