A Győri Ítélőtábla összesen  28 millió forintot ítélt meg dr. Csernavölgyi Istvánnak, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház 2020. április 9-én jogellenesen menesztett főigazgatójának - írja az Újszó.

Csernavölgyi Istvánt még 2020. április elején azért menesztette pozíciójáról Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, mert szerinte súlyos mulasztást követett el azzal, hogy késlekedve szolgáltatott adatokat.

Kásler szerint nemcsak az adatszolgáltatás csúszása volt a gond, hanem hogy egyszerűen nem követték az utasításokat, és kialakult egy fertőző góc a kórházon belül.

A főigazgató hamis állításnak minősítette a minisztériumi közleményt és a miniszteri nyilatkozatot is, ráadásul ezt követően mindent megtettek, hogy szakhatósági vizsgálatokkal alá tudják támasztani ezeket az "igaztalan állításokat" - írja a portál.

Ahogy arról a Napi.hu is beszámolt, a leváltott főigazgató az ügy kirobbanásakor azt mondta, hogy ez alapvetően nem főigazgatói hatáskör, hanem adminisztrációs feladat, ő főigazgatóként a kollektíva többi tagjával "a nap minden órájában a betegellátást szervezte, gyógyított, szűrt, és minden idegszálával a járványügyi helyzet megoldására koncentrált."