A Selena Group 50 százalékos részesedést szerez a magyar építőanyagpiac meghatározó szereplője, a Masterplast Nyrt. szerencsi üveggyapot gyártási projektben, amelynek aláírását közösen jelentették be a felek június 29-én – közölte a Magyar Építők.

A magyar-lengyel együttműködésben a vállalatok közösen építik fel a szerencsi üveggyapot gyárat, az ásványi alapú hőszigetelőanyag gyártóüzem létesítését a Masterplast, a PIMCO Kft. felvásárlásával már korábban megkezdte.

Hatalmas üzemet húznak fel

A PIMCO Kft. Magyarországon, Szerencsen egy 4,3 hektáros, gyárépítésre előkészített iparterülettel, 5,645 milliárd forint összegű vissza nem térítendő HIPA támogatással, valamint egy előrehaladott előkészítettségű beruházási projekttel rendelkezik.

A 11 500 négyzetméter nagyságú új üzem – 47,5 millió eurós beruházással – évente mintegy 19 ezer tonna üveggyapot hőszigetelőanyag gyártására lesz képes, és a tervek szerint 2025 első félévében megkezdi az üzemszerű termelést.

A beruházás befejezését követően a közös vállalat irányításához kapcsolódó menedzsment jogokat majd a Masterplast gyakorolja, így a cég teljesítményét a vállalat konszolidált eredményeibe számítják be.