A rendőrség tájékoztatása szerint a Milánó-Torinó vonalon üres vagonokat szállító vonat 160 km/órás sebességgel haladt, amikor nem sokkal szerda éjfél előtt nekiütközött a vágánykarbantartást végző pályamunkásoknak Brandizzo közelében, Torinó külvárosában. Öt pályamunkás meghalt, két társuk megsérült a balesetben. A mozdonyvezető sokkot kapott, de egyébként nem sérült meg – jelentette az AGI és az Ansa hírügynökség.

300 métert fésültek át

Paolo Bodoni, Brandizzo polgármestere azt mondta az AGI hírügynökségnek, hogy a mentőszolgálat munkatársait dermesztő látvány fogadta, 300 métert fésültek át a szerencsétlenül járt emberek maradványaiért.

Ez egy hatalmas tragédia

– mondta, hozzátéve, hogy a nyomozás folyamatban van.

A polgármester szerint nem kizárt, hogy kommunikációs hiba történhetett a forgalmat és a karbantartási munkákat irányítók között.

Mindenesetre meg kell várnunk a vizsgálatok eredményét. Nem tudom, hogy a 160 km/h a megfelelő sebesség-e egy állomáson áthaladó vonathoz. Polgárként csodálkozom ezen”

– fűzte hozzá Bodoni.

Felháborító baleset

Az olasz vasúthálózatot irányító RFI a hírügynökségeknek adott nyilatkozatában megerősítette az öt halálesetet, és azt közölte, hogy nyomozás folyik.

Mély szomorúságát fejezte ki a történtek miatt, és részvétét nyilvánította az elhunyt munkások családjainak.

A CISL, Olaszország második legnagyobb szakszervezeti szövetségének vezetője „felháborítónak” minősítette a balesetet. „Ez megdöbbent bennünket” – mondta Luigi Sbarra a közösségi médiában, amelyről a The Guardian számolt be.

Öt munkás meghalt, öt család – akiknek részvétünket fejezzük ki – megsemmisült a biztonsági intézkedések hiánya miatt. Ez a sokadik tragédia felháborító minden olasz munkás számára"

– folytatta. 

Kiderült: a vasúti jelzőrendszer hibája miatt halt meg majdnem 300 ember Indiában

A hatóságok vasárnap befejezték a mentési munkálatokat, egyelőre úgy tűnik a pénteki indiai vonatbalesetnek 275 halálos áldozata és közel 1200 sebesültje van, az első adatok az áldozatokról nem voltak pontosak, mert mint kiderült, volt, akit kétszer is megszámoltak. Bővebben --->