Elengedték Luis Díaz kolumbiai születésű liverpooli labdarúgó édesapját az őt 13 napja elrabló baloldali gerillák – közölték rendőrségi források és a helyi média.

Az október 28-án elrabolt Luis Manuel Díazt a Nemzeti Felszabadító Hadsereg (ELN) tagjai átadták az ENSZ és a katolikus egyház tisztségviselőinek – írja a BBC.

Az apával együtt a futballista édesanyját is elrabolták októberben, ám őt sikerült már órákkal az incidens után kiszabadítaniuk a hatóságoknak.

A helyi média szerint Luis Díazt katonai helikopterrel Valledupar városába szállították, ahol orvosi vizsgálatnak vetik alá, mielőtt visszakerülne családjához.

A hatóságok szerint a férfi jó egészségi állapotban van, nem voltak bántalmazásra utaló jelek.

Az El Tiempo újság arról számolt be, hogy a házaspár lakásának környékén a fél utca sírva fakadt, amikor megtudták, hogy az apát is sikerült kiszabadítani, a legtöbb lakos pedig a Liverpool 23-as mezében ünnepelt, így tisztelegtek a család előtt.

 

Ha a saját kormányod nem, majd az arabok élhető körülményeket teremtenek

A szaúdiak nem csak egy focicsapatot vettek, amikor felvásárolták a Newcastle Unitedet. Az északkeleti régióban a brit kormány magára hagyta az embereket, így most bárkit tárt karokkal fogadnak, aki élhető körülményeket teremt nekik az ipartalanítás utáni korszakban. Az arab szereplők – akik egyre közelebb kerülnek a brit politikai elithez – azonban nem irgalmas szamaritánusok, komoly érdekeik vannak abban, hogy felfejlesztik Newcastle városát. Bővebben --->