Egyre elterjedtebb jelenség, hogy a karrierjük végét járó sztárfocisták eszement összegekért szerződnek a közel-keleti térségbe, illetve Amerikába. Ez történt Cristiano Ronaldo, Neymar vagy Karim Benzema esetében is, akik 150-200 millió eurós éves fizetésért rúgják a bőrt szaúdi csapatokban, ehhez képest Messi 50 milliója az Inter Miami-ban csak aprópénz.

Azonban ha az ő csillagászati fizetéseiket mind összeadjuk és megszorozzuk harminccal, akkor már majdnem abban a magasságban vagyunk, ahol a világ leggazdagabb focistájának vagyona mozog.

Ő Faiq Bolkiah, a 25 éves középpályás a thaiföldi első osztályú bajnokságban jelenleg nyolcadik helyen álló Ratchaburi nevű csapatban. Amúgy hatszoros brunei válogatott is, és civilben a brunei szultán unokaöccse – írja a Telex.

Faiq apja, Jefri Bolkiah herceg az olajsejkség pénzügyminisztere volt 1986 és 1997 között. Amikor beütött a válság 1997-ben, és kicsit alaposabban átnézték az állami szervek költéseit, kiderült hogy a herceg tíz év alatt 14,8 milliárd dollárt szórt el az államkincstárból a saját luxuskiadásaira. Később a szultán amnesztiát adott neki, sőt, a herceg életmódját mutatja az is, hogy

egyszer még egy stadiont is építtetett, hogy kedvencei, Michael Jackson és Whitney Houston magánkoncertet adjanak neki.

Jefri Bolkiahnak hat felesége volt, összesen 19 gyereke született, közülük az egyik Faiq, aki a hivatalos örökösei közé is tartozik, a vagyonát úgy 20 milliárd dollárra becsülik, de a hírek szerint ő egyedül a fociba szerelmes és kizárólag ezzel hajlandó foglalkozni.

Ha a saját kormányod nem, majd az arabok élhető körülményeket teremtenek

A szaúdiak nem csak egy focicsapatot vettek, amikor felvásárolták a Newcastle Unitedet. Az északkeleti régióban a brit kormány magára hagyta az embereket, így most bárkit tárt karokkal fogadnak, aki élhető körülményeket teremt nekik az ipartalanítás utáni korszakban. Az arab szereplők – akik egyre közelebb kerülnek a brit politikai elithez – azonban nem irgalmas szamaritánusok, komoly érdekeik vannak abban, hogy felfejlesztik Newcastle városát. Bővebben --->