A dél-spanyolországi igazságszolgáltatás szerint Ivana Moralházasság ideje alatt teljes mértékben egyedül felelt a házasságból született két gyermek neveléséért, valamint a közös háztartás fenntartása is egyedül rá hárult. A válóperben azt is kimondták, hogy a nő lényegében az összes idejét az otthoni, úgynevezett láthatatlan munkával töltötte.

Ivana Moral később azt is elmesélte a spanyol sajtónak, hogy férje azt akarta: kizárólag otthon tevékenykedjen, illetve alkalmanként vállaljon munkát a volt férj tulajdonában lévő edzőtermekben is.

A nő úgy fogalmazott: „kizárólag a házimunkának szenteltem magam, mert a volt férjem erre kényszerített. Úgy alakította a dolgokat, hogy ne is legyen más lehetőségem.”

A bíróság végül azért ítélte meg a nőnek a már említett 76 millió forint körüli összeget, mert Ivana Moral az évek során semmihez sem jutott hozzá a férje által megszerzett vagyonból. Miközben a házassági szerződésük alapján ennek fele a feleségnek járt volna.

A volt férjem egyértelműen visszaélt a helyzettel, és anyagilag teljesen kisemmizett. Mivel minden az ő nevén volt, és sosem volt hozzáférésem a családi pénzügyekhez, a válásunk után semmim sem maradt, és ott álltam üres zsebbel a lányaimmal. Azok után, hogy annyi éven át minden időmet, energiámat és odaadásomat a családba fektettem

– fogalmazott a helyi médiának Ivana Moral.

A férfi most a bírósági ítélet értelmében kénytelen havonta összesen 600 ezer forintnak megfelelő gyermektartást fizetni, a volt feleségnek pedig életjáradékot biztosítani

(via Metro.co.uk)