Oroszország Napja alkalmából, Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök és miniszterelnök egy bejegyzést tett közzé a kijevi Majdan térről.

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese – aki megnyilvánulásai miatt bátran aspirálhatna a Kreml legnagyobb trollja címre – a Telegramon közzétett fotóján egy lobogó orosz zászlót is a odaretusált. 

A kép alá ezt írta: Majdan tér. Hamarosan - Oroszország tere.

Kép: Telegram

Közben megszólalt Olekszij Danilov, az ukrán Nemzetbiztonsági Tanács titkára, aki  kényszerzubbony kiutalását kéri Dmitrij Medvegyev volt orosz elnöknek. 

Megkértem kollégáimat a pszichológiai válságkezelés osztályáról, hogy gratuláljanak Medvegyevnek az ideiglenesen létező Oroszország napjához.

A Nemzetbiztonsági Tanács titkára szerint Medvegyevnek passzentos lesz majd a kiegészítő.

Oroszország a háború elején megpróbálta elfoglalni az ukrán fővárost, ám csúfos kudarcot vallott. Idén májusban azonban fokozta a Kijev elleni rakéta- és dróntámadások gyakoriságát és intenzitását.  

Függetlenül attól, hogy korábban igen komoly tisztségeket töltött be az orosz politikus, Dmitrij Medvegyevtől nem áll távol, hogy bejegyzéseivel és megszólalásaival kicsapja a biztosítékot.

Fantáziált már például Ukrajna felosztásáról, sőt végleges eltüntetéséről is. Korábban kibukott azon, hogy a McDonald's elhagyja az országot, bár gyorsan hozzátette, hogy Oroszország önellátó, a hamburgerek készítése sem okoz majd problémát. De nemcsak a gasztronómiában van otthon volt elnök, legutóbb egy állami rendezvényen nukleáris csapásokkal fenyegetőzött. 

Medvegyev: Oroszország elsőként vetheti be a nukleáris fegyvereket

Újabb atomfenyegetést eresztett el Dmitrij Medvegyev, az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese, volt orosz elnök, aki egy állami rendezvényen többek között arról beszélt, hogy az atomfegyverek jelentik az Orosz Föderáció összetartó erejét. Továbbá ha támadás éri Oroszország területét, arra könnyen egy atomcsapás lehet a válasz. Bővebben>>>