Annyira szenved Görögország is a hőségtől, hogy ma déltől 17 óráig a rendkívül magas hőmérséklet miatt tilos mindenféle külső munkavégzés, különösen a házhozszállítás. Adonis Georgiadis munkaügyi miniszter bejelentette, az érintett szolgáltatóknak is tilos kézbesítésre irányuló megrendeléseket fogadni ezekben az órákban – írja a moneyreview.gr.

Az ellenőrzések folyamatosak lesznek, a bírságok pedig nagyon magasak

– szögezte le a miniszter, hozzátéve:

a munkavállalók egészségét és biztonságát abszolút prioritásunknak tekintjük. Ha betartják az intézkedéseket, minden rendben lesz, és túl leszünk egy újabb nehéz napon.

A Katimerini című görög lap eközben azt írja, újabb nap következik, amikor még mindig harcolnak a lángokkal Rodoszon és Korfun, de ma lesz a harmadik hőhullám legmelegebb napja, ami után csütörtöktől már csökken a hőmérséklet.

Az ország egyes területein akár 45-46 fokot is mérhetünk szerdán.

A tűzoltók egész éjszaka dolgoztak annak a tragédiának az árnyékában, amely Karystosban történt a Canadair lezuhanásával. A két pilóta életét vesztette.

Rodoszon különösen nehéz időjárási körülmények között zajlanak az oltási munkák, a tűzoltóerők munkája Malona, ​​Vatio és Gennadi falvak területére összpontosul. Településeket azonban nem fenyegettek a tüzek.

Korfun többször is fellángoltak a tüzek éjszaka

Tegnap napközben megváltozott a szél iránya és több széllökés is a sziget északi része felé terelte a frontot. Emiatt Louches, Imerolia, Syki, valamint Apraos és Kalamaki körzeteinek lakosait evakuálták.

A tűzfrontokon 62 tűzoltó 21 járművel, valamint levegőből, hat repülőgép és négy helikopter dolgozik. Több mint tizenöt csoport önkéntes tűzoltói is talpon vannak. A lutsei embereket, mintegy 200 állandó lakos és 100 turistát Acharaviba költöztették. A vendéglátó létesítmények rendelkezésre állnak, néhány idős embert otthonokba és kórházakba helyeztek el.

Megható az emberek reakciója, a családok kinyitották az otthonukat, sok háziasszony visz ételt, az üzletek ingyenesen szolgálnak ki, felajánlások érkeznek a joanninai pékektől, a katolikus egyháztól, az athéni érsekségtől és a korfui egyházmegyétől.

– hangsúlyozta Észak-Korfu polgármestere, Giorgos Mahimaris. 

A környék összes falvában lesz járőr az éjszaka folyamán, mert meggyőződésünk, hogy a tüzet gyújtogatás okozta.

A WizzAir nem törli görögországi járatait, a repülőterek nem érintettek a tüzekben

Több száz, a korábbi napokban kimenekített turista várja továbbra is, hogy repülőgéppel hazatérhessen a görögországi Rodosz szigetéről, ahol a tűzoltók hetedik napja próbálják megfékezni a pusztító erdőtüzeket - közölték kedden a görög hatóságok. Bővebben >>>