A segélyhívó számot kedd este hívta egy szemtanú, aki azt állította, hogy egy kisrepülőgép zuhant le arra a területre, ahol éppen sétált, a cseh-német-lengyel hármas határtól nem messze.  

A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók és rendőrök,

a katonaság beszámolójából tudjuk, hogy egy felderítő drón volt

– mondta az RMF FM kereskedelmi rádió tudósítójának Aleksander Kucharczyk dandártábornok, az Állami Tűzoltóság wrocławi regionális parancsnokságáról.

„Megszökött" az amerikai drón

Az RMF FM nem hivatalos értesülései szerint az amerikaiak egy közeli katonai lőtéren gyakorlatoztak, a drón pedig egyszer csak „meglépett" a katonák elől.

„Az Alsó-Sziléziában talált drónt az illetékes szolgálatok megvizsgálták. Az eddigi elemzések azt mutatták, hogy nem ellenséges pilóta nélküli légi járművel állunk szemben. A helyzetet ellenőrzés alatt tartjuk, és nem jelent veszélyt Lengyelországra"– Stanisław Żaryn, a különleges szolgálatokat felügyelő miniszterhelyettese a Twitteren. 

A lengyel védelmi minisztérium közben megerősítette, hogy „az amerikai katonák gyakorlórepülést hajtottak végre, és közben megszakadt a kapcsolat a drónnal" –  idézi hivatalos jelentést a Fakt napilap. A drón a JW 2399 számú katonai egység Świętoszów-i gyakorlóterének közelében csapódott a földbe. Az esetnek sérültjei nem voltak.

 

A német fegyvergyár kotyogta el, hogy milliárdos értékben rendelt öngyilkos drónokat Magyarország

A szerződést már alá is írták, közölte a német fegyvergyártó. Bővebben>>>