A 9 hektáros sziget, más néven Pine Key, a MacDill légibázis és Apollo Beach közelében található, és az 1940-es években jött létre a kotrás eredményeként – a homok és más anyagok építkezésekről való áthelyezésének folyamata. 

A floridai sziget a „Sörösdoboz-sziget” becenevet azért kapta, mert az évtizedek óta tartó bulikból származó üres italos dobozokkal van tele. Russell Loomis és három barátja 2017-ben vásárolta meg a szigetet, és a WKMG-TV-nek nyilatkozva 300 vagy 400 zsáknyi szemetet takarítottak el a birtokról. A tulajdonosok olyan látványosságokat telepítettek, mint egy óriáscsúszda, hordozható mosdók és tiki-bárok, hogy vonzzák a látogatókat. A szigetprojekt egy ideig sikeres volt, de a tulajdonosok az év elején úgy döntöttek, hogy bezárják a szigetet – írja az Upi.com

A szigetet több mint 14 millió dollárért jegyezték be, de az egyik leendő vevő, Nick Lipidarov

bejelentette a „Save Beer Can Island” (Mentsük meg a Sörösdoboz-szigetet) projektet, amelynek keretében a lakosság más tagjai fejenként mindössze 1000 dollárért részesedést vásárolhatnak a földből.

Lipidarov elmondta, hogy a résztvevők által felajánlott pénzt egy letéti számlán tartják, és visszaadják, ha a csoportjának nem sikerül megvásárolnia a szigetet. Elmondta, hogy a sziget megvásárlása után fennmaradó pénzt adókra, jogi költségekre, a honlap költségeire és a szigettel kapcsolatos egyéb fenntartási költségekre fordítják.

Elmondta, hogy mindenkinek, aki 1000 dollárt fizet a projektbe, lehetősége lesz szavazni olyan kérdésekről, mint például, hogy a sziget nyilvános lesz-e, és hogy mit kellene telepíteni a helyszínen.