Már a moszkvai régióban lehetnek a Wagner erői. A legfrissebb, meg nem erősített információk szerint már az orosz fővárost övező Moszkvai területen, Barabanovo településénél lehetnek a Wagner erői és észak felé mozognak – tudta meg az Index a BBC Russia nyomán. A portál arról is beszámolt, hogy evakuáció kezdődött az orosz fővárosban, a környező területeken pedig utazási korlátozásokat vezettek be.

Kiürítették a múzeumokat

A Gurdian arról adott hírt, hogy a Kreml közelében található múzeumokat evakuálták. Az elmúlt órákban a Tretyakov Galéria, a Puskin Múzeum és a GES-2 Művelődési Ház kiürítéséről érkeztek jelentések. Moszkvában evakuálták még a Mega Belaja Dácsa bevásárlóközpontot és a Kvartal bevásárlóközpontot is.

Közlekedési korlátozások

A Moszkvai területtel határos Kalugai terület kormányzója közölte, hogy a régió útjain korlátozzák a közlekedést a többi közeli régióval, a Tulai, Brjanszki, Orjoli és Szmolenszki területtel határos területeken.

Figyelmeztetett az orosz külügy

Közleményben intette óva az orosz külügyminisztérium a nyugati országokat attól, hogy az oroszországi helyzetet saját céljaikra használják ki.

 

Óvjuk a nyugati országokat minden olyan utalástól, hogy a belső orosz helyzet esetleg felhasználható oroszellenes céljaik elérésére

 – állt a dokumentumban.

Az orosz diplomáciai tárca szerint az orosz társadalom élesen elutasítja a fegyveres felkelés kísérletét, amely szerinte az oroszországi helyzet destabilizálására, az egység megbontására és a nemzetközi biztonság szavatolására irányuló erőfeszítések ellen irányul.

"A lázadás így Oroszország külső ellenségeinek kezére játszik" – szól az MTI által ismertetett szöveg.