A helyi hatóságok „kifogásolható tartalma” miatt betiltották a Barbie című film vetítését Pakisztán Pandzsáb tartományának mozijaiban.

A tartomány cenzúrabizottsága a döntést azt követően bírálja felül, hogy a kifogásolt részeket eltávolítják a produkcióból – számolt be róla a pandzsábi tájékoztatási hivatal titkára.

A Barbie a kasszáknál legyőzte az Oppenheimert

Mióta a mozik az új Barbie és az atomfegyver megalkotásáról szóló Oppenhaimer filmeket vetítik, a hétvége adataiból az látszik, hogy a Barbie kenterbe veri az Oppenheimert. Bővebben >>>

A többi tartomány még nem szigorított

Az ország más tartományaiban továbbra is forgalmazzák a filmet.

Pakisztánban már korábban is előfordult, hogy betiltottak filmeket, köztük olyan indiai produkciókat, amelyek a hatóságok szerint rossz színben tüntették fel az országot.

Tavaly a Joyland című pakisztáni film forgalmazását nem engedélyezték, amelynek a cannes-i filmfesztiválon volt a premierje, mert attól tartottak, hogy a transztémájú alkotás visszatetszést keltene a társadalomban.

Más ország már a bemutató előtt betiltotta

Vietnámban már a premier előtt betiltották a Barbie-filmet, mert a mozgóképen megjelenítenek egy térképet, amelyen a kilencsávos terület névvel illetett, a Dél-kínai-tenger közelében található territóriumot Kínához csatolták. A kérdéses övezetre viszont Kína mellett több ország, köztük Vietnám is igényt tart.

Nem engedélyezzük a Barbie című amerikai film vietnámi bemutatását, mert a kilencsávos területet sértő módon mutatták be

– fejtette ki egy képviselő az Index szerint.