A piliscsabai Aldiban vásárolt 1,5 százalékos, saját márkás tejnél több vásárló is észlelte az elmúlt napokban, hogy annak fogyasztásakor már kis mennyiségnél is maró érzés jelentkezik a nyelvén, a nyelőcsövében, később pedig tartós hasfájás lép fel.

A Blikk arról is beszámolt, hogy egy helyi Facebook-csoportban többen leírták ugyanezeket a tünetekről, elárulva: miután visszavitték a tejet a helyi boltba, ott szó nélkül visszavették.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arról tájékoztatta a lapot, hogy vásárlói reklamáció miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Kereskedelmi Bt. kivizsgálást indított a vállalkozás által forgalmazott, egy bizonyos gyártási sorozatú 1,5 százalékos ESL tej ügyében. 

Az Aldi saját hatáskörében megtette a szükséges intézkedéseket, az érintett tételt kivonta a forgalomból, ezen túl részletes, laboratóriumi vizsgálatot is érintő kivizsgálást indított az ügyben.

Az előállító szintén megkezdte az esemény kivizsgálását, amelynek eredményéről a későbbiekben tájékoztatást nyújtanak. A vásárlók számára lényeges információ, hogy a jelzett tételből származó terméket a boltok visszaveszik. A vállalkozások által megtett intézkedések megfelelőségét az illetékes hatóság felügyeli– közölte a Nébih a lappal.

A boltok visszaveszik

A Nébih tájékoztatása alapján a kellemetlenségeket a kereskedelmi lánc saját márkás, 1 literes, 1,5 százalékos ESL teje okozta, amelynek minőségmegőrzési ideje: 01. 09. 2023., LOT-száma: L239536.

A tétel előállítója a Tolnatej Zrt., és a július 25-én szállított tételből 12 408 liter került forgalomba.

Az összes nagy láncnál mennyiségi limit lesz a volt árstopos alap élelmiszerekre

Az összes nagy üzletláncnál korlátozzák az egykor árstopos alap élelmiszerekből egyszerre megvásárolható mennyiségeket, de nem egységesen. Van, ahol egy-két termékre, üzletenként eltérő módon, vagy csak rövid ideig érvényes a napi limit – tudta meg a Napi.hu. Megkérdeztük a kereskedőket és ismét körülnéztünk a boltokban, valamint az online shopokban. Bővebben --->