A Zugló TV-nek eddigi működése során egyetlen igazán emlékezetes adása volt: 2021 szeptemberben a kerületi televízió stúdiójában zajlott le az ellenzéki előválasztás talán legélesebb vitája Tóth Csaba MSZP-politikus és Hadházy Ákos között. Tíz nappal a vita után Tóth bejelentette, hogy visszalép:

Visszalépek, ennyi volt, elég volt. További mondanivalóm nincsen.

 

A 444.hu összeállítása szerint a Zugló Tv láthatóan hazai pálya volt Tóth Csabának. A médiummal kapcsolatban többen is állítják, hogy az valójában Tóth Csaba kerületi birodalmának része. Várnai László, a Civilzugló Egyesület önkormányzati képviselője azt írta blogján, hogy a csatorna gyakorlatilag MSZP-szócső:

 

„2015 óta a Szocialista-Párbeszédes kerületvezetésen kívül más önkormányzati képviselő a TV-be be nem juthatott.... Jobban őrzik, mint a köztévé stúdióját."

A Kutyapárt önkormányzati képviselője, Victora Zsolt is hasonló gyanúról számolt be: 

Sokan gyanítják, hogy Tóth Csaba tette erre is rá a kezét, ezt azonban nem tudjuk bizonyítani.

 

A Zugló TV-t mostanáig a LABEL-84 Kft. nevű cég üzemeltette. Ügyvezetője Ferencz Gábor volt, tulajdonosa pedig egy ügyvéd, bizonyos Dr. Balázs Péter. A 2021-es előválasztási buktát követően Tóth Csaba pozíciói gyengülni látszódtak. 2023-ban Horváth Csaba szocialista polgármesternek ötlete támadt: felvetette, hogy a kerület vásárolja fel a TV-t üzemeltető kft.-t.

Visszafogott érdeklődés

A Magyar Jeti szerint először 50 millióra, majd 39 millióra taksálták az üzemeltető kft. árát. A Zugló TV nézettségéről nincsenek nyilvános információk, de a Youtube-ra feltöltött videók iránt visszafogott az érdeklődés. Ha a polgármester a vendég, akkor a megtekintések száma akár a 27-et is eléri:

A TV-t üzemeltető kft.-t átvizsgáltatta az önkormányzat. A vizsgálat megállapította, hogy a bevételek tekintetében 2021 volt a Zugló TV legerősebb éve. A jelentés szerint 54 milliós bevételből gazdálkodhattak. Abban az évben 15 millió forint önkormányzati pénzhez jutottak, amit kiegészítettek a Zuglói Védelmi Alapból további 18,8 millió forinttal. Tehát a televízió jelentős részben a zuglóiak pénzéből üzemelt. Miközben Horváth Csaba polgármester arra hivatkozva fizettet az ATV-nek megjelenésekért, hogy nekik nincs kerületi tévéjük.

Beszállítói kör

Az auditból az derül ki, hogy a Zugló TV főbb beszállítói jelentős részben szocialista politikusok vagy hozzájuk szorosan köthető személyek, cégek voltak.

 

  • Közöttük találjuk Kránitz Lászlót, aki Kránitz László MSZP-s politikus, volt országgyűlési képviselő fia. Az idősebb Kránitz Győr-Moson-Sopron megyei elnök volt, Tóth Csaba bizalmasa, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának szocialista tagja. Fia 2021-ben 3,3 millió forinthoz jutott a Zugló tv-től. Kránitz párttársa, a szintén Győr-Moson-Sopron megyei MSZP-ből érkező Keizler Kálmán 1,5 millió forintot kapott a zuglóiak pénzéből.
  • Az alvállalkozói listán szerepel Lukács Zoltán Géza, az MSZP tatabányai politikusa, volt országgyűlési képviselő, aki 2,1 millió forintot kapott.
  • Hárommilliót húzott be a Business and Social Life Management kft., ami Simon Gábor feleségének a cége. Simon Gábor egykori szocialista, országgyűlési képviselő, államtitkár 2014-ben került be a hírekbe. Kiderült, hogy több száz millió forintot tárolt külföldi bankszámlákon, ami nem szerepelt a vagyonnyilatkozatában, és aminek eredete ismeretlen.
  • Simon felesége 2020-ban is keresett hárommilliót a kerületi csatornán, és egy kis összeggel a Bogáncs Szerviz kft. is felkerült a listára, ami pedig Hajdú Flórián, kerületi szocialista alpolgármester cége, ők elvileg a TV-csatorna furgonját javították.

Az összes szocialista és rokonaik és cégeik a tévé közösségi médiás felületein dolgoztak 2021-ben. Zugló TV Facebook-oldalát 4300-an követik,  a 2021-es posztok jelentős részén nulla és kettő között mozog a reakciók száma. Aminek jelentős része a tévé munkatársaitól érkezik. 

 

 

 

Zöld utat kapott Zuglóban a sztárépítész nevét viselő iroda terve

Megkapta az építési engedélyt a Zaha Hadid Architects által tervezett Zugló City Centre-projekt, ami az elképzelések szerint egységet képez majd a kerület megújuló, a Bosnyák téren megvalósuló főterével is.Bővebben --->