A kormány a nyári rendkívüli ülésszakon a pedagógusokra vonatkozó életpálya-modellről szívesen kezdeményez szavazást, viszont a Svédország NATO-csatlakozása nem került bele a napirendbe.

Háromnapos rendkívüli parlamenti ülésszakkal zárja a munkát a nyári szünet előtt az Országgyűlés. 

Rendkívüli parlamenti ülést hívott össze a kormány

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte a kormány a július 3. és július 7. közötti időszakra. Bővebben>>>

Követjük a török elnököt

A hvg.hu értesülése szerint a csütörtöki házbizottsági ülésre készített javaslat alapján hétfőn, kedden és pénteken lesz parlamenti ülés.

költségvetés jövő évi tervezetéről várhatóan pénteken szavaznak. Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálása viszont még most sem elég fontos ahhoz, hogy egy év tologatás után napirendre kerüljön, így az erről való szavazás már biztosan az őszi ülésszakra tolódik.

A finn és a svéd NATO-csatlakozás ügyében Magyarország követte a Recep Tayyip Erdogan török elnök döntéseit, aki a héten azt hangoztatta, hogy nem hajlandó támogatni a svédek NATO-csatlakozását. Nem sokkal később pedig a rendkívüli parlamenti ülésről az derült ki, hogy kiszorult a napirendből a svédeket érintő szavazás.

 

Svédország NATO-csatlakozása kimaradt a parlament nyári üléstervéből?

Pontos dátum még nem található a svéd NATO-csatlakozás zárószavazását illetően. A parlamenti honlapon megjelent táblázat ezzel nem szolgál, azon ugyanis csak a tavaszi ülésszak napirendje látható. Bővebben>>>