Legutóbb az Aggteleki Nemzeti Parkban rögzített a vadkamera egy arra kószálóbarnamedvét, előtte pedig ugyancsak az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, Boldva település határában a Sajó-folyó mellett látták ki az állatot.

Medve kószál Észak-Magyarországon, veszélyben a turisták

Barnamedvét rögzített egy vadkamera az Aggteleki Nemzeti Parkban. A felvétel még szombaton készült, és az erdészeti szakemberek rögtön közzé is tették, hogy a turisták értesüljenek a fenyegető veszélyről. Bővebben>>>

Karancsberény, Mihálygerge és Karancskeszi után újból egy medve bukkant fel Magyarországon – írja a NOOL.

Bejárta a közösségi oldalakat egy Etesen készült fotó, amelyen jól kivehető a medve. Az etesi vadőr örökítette meg a vadállatot, aki a Kotroczó-tó környékén fülelte le a medvét.

A „Nógrád megyei medvefigyelő” Facebook-oldalán arra figyelmeztette a lakosokat, hogy Karancsberényben és a mihálygergei Komravölgyi víztározó területén is medvét észleltek a helybeliek.

 

Medvét észleltek a Sajó mentén, a napokban bárhol megjelenhet

A barna medve mozgásának irányáról jelenleg nem áll rendelkezésre több információ, így az állam a Sajó-folyó mentén bárhol előfordulhat az elkövetkezendő napokban – figyelmeztetett az Aggteleki Nemzeti Park vezetősége. Bővebben>>>