A makói József Attila Gimnázium pedagógusa négy hónapig csak a fizetése egyik részét kapta meg a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központtól, aki ezt több alkalommal is szóvá tette. A tankerületnek azonban ez nem tetszett – írja a hvg360 cikke alapján a Szegeder.

pedagógus egy búcsúlevelet is írt kollégáinak, amiben kifejti, hogy a tankerület eleinte azt ígérte neki, hogy utólag rendezik az elmaradt részeket. Mivel ez nem történt meg, később ügyvédi felszólítást is küldött, amit visszautasítottak.

Miután a keresetről értesítette a bíróság a tankerületet, a tanár szerint az arra utasította az igazgatót, hogy bocsássák el.

Az ilyen jellegű elbocsátást azonban csak akkor lehet megtenni, amennyiben a pedagógust szakmailag nyilvánítják alkalmatlannak. Így ezután az következett, hogy az iskola igazgatója bement az órájára és szakmaiatlan bírálatot kapott tőle.

tanár szerint a cél az ő lejáratása, elbizonytalanítása és elszigetelése volt, ami a későbbiekben is folytatódott. A tanév végén pedig közölte vele az igazgató, hogy nem hosszabbít vele szerződést. Ez azonban jogszerűtlen gyakorlat, mivel véglegesített, határozatlan idejű kinevezést kapott, amit a tankerület is elismert.

A tanárnő végül indoklásul azt a választ kapta, hogy „nem tett le semmit az asztalra.” A pedagógus úgy nyilatkozott, hogy mindennapos gyakorlat a pénzek visszatartása a tankerületben.

Nem ez az első hasonló eset a makói József Attila Gimnáziumban: hasonló megpróbáltatásokon ment keresztül a vasalódeszkás tornatanár, Vezsenyi László is, aki 32 év után, az idei tanév kezdete előtt hagyott fel a tanári pályával a státusztörvény miatt.

Felmondott a nyelvtanár, akinek bruttó 21 forinttal nőtt a fizetése

Harminc évnyi pedagógusi szolgálat után adta be a felmondását az a vidéken tanító pedagógus, akinek a státusztörvénnyel bruttó 21 forinttal nőtt a fizetése.
Bővebben--->