Tavasszal üzent hadat az illegális gyorsulási versenyeknek és résztvevőiknek a rendőrség; az összehangolt intézkedéseknek már van eredménye is, Szekszárdon mindenképp.

Szeptember utolsó hétvégéjére a közösségi médiában szerveződött csoport illegális gyorsulási verseny megrendezésére. Az eseményt a tolnai megyeszékhely egyik nagyáruházának parkolójában akarták megtartani. A szerveződő programról a rendőrök is tudomást szereztek.

Tegyük hozzá, nem volt nehéz dolguk: az eseményt a többi között a szekszárdi Tesco nem hivatalos Facebook-oldalán hirdették meg, az oldalról azóta egyébként minden bejegyzést töröltek.  
Az azóta már törölt bejegyzés
Az azóta már törölt bejegyzés
Kép: Facebook
Közben a Szekszárdi Rendőrkapitányság is készült: a megyei forgalomellenőrzők közreműködésével az illegálisan meghirdetett rendezvény helyszínére vezető utakon összehangolt ellenőrzést szerveztek drón bevonásával – írja a police.hu

A nagy létszámú rendőri jelenlétnek gyorsan híre ment a közösségi médiában és Szekszárdon is.

A rendezvényre igyekvők feltehetően emiatt meggondolták magukat, s már nem akartak az illegálisan szervezett eseményen részt venni.

Az este folyamán a rendőrök több autó kipufogórendszerét és a járművek ablakaira felhelyezett fóliák fényáteresztő képességét is bemérték a közlekedési hatóság hiteles műszereivel. Az egyenruhások több tucat autóst ellenőriztek, akik közül négyet kisebb jogsértések elkövetése miatt figyelmeztettek. Három sofőr helyszíni bírságot kapott. Egy járművezetővel és az ellenőrzött kocsi tulajdonosával szemben a jármű átalakítása és műszaki állapota miatt feljelentést tettek. A jármű forgalomból történő kivonására is intézkedtek, mert a közúti közlekedésre alkalmatlan volt.

Egy autó és utasai ellenőrzése során

három fiatalnál kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök. Mindannyiuknál kábítószer gyorstesztet végeztek, mely THC-re pozitív lett.

A három férfival szemben kábítószerrel visszaélés vétség miatt büntető feljelentést tettek. A sofőrnek ezen felül bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt is felelnie kell majd.